Lucian Viziru este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați artiști din România. Acesta a fost de-a lungul timpului interpret de muzică pop, actor de telenovele, moderator TV, dar și tenismen de performanță. Află cum a reușit să treacă acesta de la tenis la actorie?
Cine este Lucian Viziru?
Lucian Gheorghe Petre Viziru s-a născut pe data de 20 decembrie 1976, în București și este fratele mai mare a cunoscutului actor Augustin Viziru, dar și nepotului fostului mare tenismen român Gheorghe Viziru.
De asemenea, în anul 1966, Lucian a devenit câștigător al primului turneu internațional ITF pentru juniori, la dublu.
Ce studii are Lucian Viziru?
Cunoscutul actor, a urmat cursurile liceului „Jean Monnet” din București, fiind unul dintre cele mai cunoscute licee din Capitală, unde a fost coleg de bancă cu Ema, femeia care avea să-i devină mai târziu soție, dar și mama copilului său.
După ce a absolvit liceului, Lucian Viziru și-a urmat pasiunea pentru sport și a ales să se înscrie la Academia Națională de Educație Fizică și Sport din București, instituție de învățământ superior specializată în pregătirea viitorilor profesioniști în domeniul sportiv.
Cine au fost părinții lui Lucian Viziru
Părinții lui Lucian Viziru au fost și ei sportivi de performanță, iar de aici se înțelege pasiunea artistului pentru sport.
Mama acestuia, Irina Viziru, a fost campioană națională la tenis dublu mixt, câștigând acest trofeu alături de cunoscutul tenismen Ilie Năstase, iar bunicul său, Gheorghe Viziru, a fost campion universitar la tenis în 1951. Despre tatăl său, Petre Viziru, se știe că a avut o carieră în fotbal și fiind ales să joace la echipe importante precum CFR Cluj și Progresul București.Drumul de la sport la muzică, iar apoi la actorie
Chiar dacă sportul a fost unul dintre cele mai mari pasiuni ale sale, Lucian Viziru a fost atras și de muzică. Astfel, în anul 1996, alături de Andrei Roșu, Paul Panait și Alin Lupșa, a fondat trupa „Gaz pe foc”, o formație pop care s-a bucurat de un real succes în anii ’90 și 2000.
În această formație, Lucian a reușit să lanseze șase albume și nu mai puțin de zece videoclipuri muzicale, reușind să atragă foarte mulți fani și să ajungă în topurile muzicale din acea perioadă.În anul 2004, artistul s-a decis să meargă pe un drum solo, iar în 2025 a lansat primul album intitulat „Predestinați”, fiind un album cu influențe latino, diferit de ce cântase până atunci cu fosta formație.
Tot în anul 2004 acesta a devenit prezentator TV, iar în 2005 a fost ales să joace în „Numai iubirea”. În 2006 a primit un rol principal în telenovela „Iubire ca în filme”, urmat de roluri importante în telenovelele „Inimă de țigan” (2007) și „Regina” (2008), ultima fiind considerată una dintre cele mai de succes telenovelă românești difuzate vreodată în țara noastră.
În 2009 și 2010, Sergiu Nicolăescu l-a invitat să joace în două filme artistice semnate de celebrul regizor, marcând trecerea sa pe marele ecran.
Lucian Viziru și-a făcut debutul ca regizor în 2025 și împreună cu soția sa au lansat filmul „Norocoșii: Scapă cine poate”, o comedie românească care se bucură de un real succes în prezent.
Astfel, Lucian Viziru, a devenit unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați artiști din România, nu doar pentru realizările pe care le-a avut în muzică, televiziune sau sport, dar și pentru modul în care a știut să îmbine toate aceste domenii, construindu-și o carieră solidă și diversificată.